Zonnepanelen op jouw schuur met de beste financiering.

Financiering op maat voor zonnepanelen bij agrariërs

Binnen 1 minuut geregeld

Financiering speciaal voor agrariërs

Financiering op maat gemaakt voor zonnepanelen

ZonnepanelenDelen is specialist in het financieren van zonnedaken met SDE+. Met looptijd van 15 jaar, de scherpste rente inclusief groenkorting en met een ongekende snelle doorlooptijd. Met minimale inleg van eigen vermogen het zonne-energieproject realiseren. Zo bespaar je direct op de energiekosten zonder grote investering. Net zoals al tientallen collega's uit de agrarische sector voor de financieringsoplossingen van ZonnepanelenDelen hebben gekozen!

Zonnedak van der Linden met financiering van Zonlease van ZonnepanelenDelen.JPG
Project Eersel 2020 GreenIPP.jpg

DE VOORDELEN

1. Lening tot 98% van de projectbegroting
2. Looptijd 15 jaar
3. Rente vanaf 1,9%
4. Groenfinanciering mogelijk
5. Direct besparen op je energiekosten
6. Externe kwaliteitscontrole
7. Dashboard voor beheer project

HOE HET WERKT

Ons platform verbindt zonne-energieprojecten aan de beste financiering.

1

financieringsaanvraagf.png
Financieringsaanvraag
Na het voorstel zullen we op basis van aanvullende informatie de aanvraag samenstellen en beoordelen

2

Zonlease Overeenkomst.png
Overeenkomst
Je ontvangt een bevestiging dat je financiering beschikbaar is.

3

Profiterenf.png
Uitboeken en beheren
Na aanleveren documentatie keren we het geld uit.
Voorstel aanvragen

Ontvang een vrijblijvend voorstel, in 1 minuut geregeld.

illustration_horizon.png

EENVOUDIG FINANCIEREN VIA ZONNEPANELENDELEN

Omdat de financieringslasten bijna 75% van de operationele kosten zijn, is een goede financiering cruciaal voor een rendabel zonne-energieproject.

Het verkrijgen van financiering is echter complex en duurt vaak (te) lang. En, laten we eerlijk zijn, het is ook niet altijd het leukste onderdeel van het project. Dat doen we daarom anders.

Online. Dankzij de Horizon software op ons platform is een groot deel van het proces geautomatiseerd. Dat scheelt tijd. Zo ontvang je binnen 24 uur al een financieringsvoorstel voor jouw zonnepanelen.

Is er groenfinanciering of een groene lening mogelijk via ZonnepanelenDelen?

Ja, via ZonnepanelenDelen kun je geld lenen voor zonnepanelen met groenkorting. Door de faciliteit die wij hebben met het Zonfonds kun je deze groenfinanciering verkrijgen.

Ik heb een SDE+ beschikking: wat zijn de volgende stappen?

Met de SDE+ beschikking heb je de basis voor een positieve businesscase van jouw zonne-energieproject. Wil je financiering via het Zonfonds voor jouw zon-pv project? Onderstaand schetsen we de stappen om het project te realiseren:

  1. Vraag een offerte op bij een installateur voor de gewenste zonnepanelen-installatie;
  2. Vraag financieringsverzoek aan bij ZonnepanelenDelen;
  3. Teken de overeenkomst met ZonnepanelenDelen;
  4. Vestig een opstal op het dak of veld voor de zonnepanelen;
  5. Geef de opdracht aan de installateur;
  6. Profiteer van de opbrengsten uit jouw zonne-energiesysteem!

Ik wil het dak van mijn bedrijfsgebouw verhuren voor zonnepanelen, kan dat?

Zeker. Elk geschikt dak met een grootverbruikersaansluiting op locatie en minimaal 1000m2 voor zonnepanelen moeten we inzetten om meer duurzame energie te produceren. We brengen je graag in contact met de juiste partijen om dat te faciliteren. Neem contact op via email of telefoon.

Wat maakt dat de financiering van ZonnepanelenDelen is geoptimaliseerd voor zonne-energie?

ZonnepanelenDelen financiert al sinds 2014 zonne-energieprojecten in Nederland. Met deze ervaring hebben wij gezorgd dat de financieringen die wij verstrekken geoptimaliseerd is voor jouw zonnedak of zonnepark.

Een van de voordelen van financiering bij ZonnepanelenDelen is de lange looptijd van de projectfinanciering. Wij bieden financiering gelijk aan de looptijd van de SDE+(+) subsidie van de Nederlandse overheid, dus 15 jaar. (Daar kan op aanvraag van worden afgeweken.) De financiering kan in tranches worden uitbetaald gelijk aan de betalingen aan de EPC-partij. Er kan snel geschakeld worden en we het een scherpe rente.

Door de online monitoring en het aansluiten van de installateur weten we of het systeem op niveau duurzame energie produceert.

Daarbij weten wij wij hoe het project te optimaliseren, zodat jij het optimale rendement uit jouw investering haalt.

Waarom kiezen voor financiering van ZonnepanelenDelen?

Wij zijn ervaren in de agrarische sector. Voor al veel boeren collega's hebben wij succesvol financiering verstrekt voor zonnedaken en zonneparken. Wij worden gewaardeerd voor de complete dienstverlening. Naast de financiering, de controle op de kwaliteit van de offerte en het optimaliseren van de businesscase, hebben wij ook een online dashboard om het project eenvoudig te beheren gedurende de looptijd. Zodat jij meer tijd over hebt voor de kernactiviteiten van het bedrijf en toch direct energiekosten bespaart.


We hebben reeds zakelijke zonnedaken met SDE+ gefinancierd bij o.a. fruittelers, landbouwers, bij paprikatelers, bij melkveebedrijven, varkenshouders, stadsboerderijen. Op het dak van het kantoor naast de kassen, op de daken van de agrarische schuren of simpelweg op de grond naast het bedrijf.