SDE + SUBSIDIE VOOR ZONNEPANELEN AANVRAGEN IN 2021

Binnen 1 minuut geregeld

SDE+ SUBSIDIE VOOR ZONNE-ENERGIE

De Nederlandse overheid stimuleert duurzame energiebronnen, zodat onder andere de CO2-uitstoot wordt verlaagd en aan de eigen klimaatdoelstellingen kan worden voldaan. De rijksoverheid geeft via een veiling systeem subsidie uit voor duurzame energie via de SDE+(+) regeling, zo ook voor zonne-energie. Met deze SDE+(+) subsidie kan een bedrijf een duurzaam én financieel rendement op de investering in zonnepanelen behalen.

De SDE+ subsidie voor zonne-energie is geldig voor 15 jaar, met een uitloop in het 16de jaar vanaf het moment dat de pv-installatie is aangesloten op het net, via een brutoproductiemeter van een gecertificeerd meetbedrijf. De SDE+ subsidie wordt jaarlijks uitgekeerd over de daadwerkelijke geproduceerde zonnestroom. Het is dus een exploitatiesubsidie en geen investeringssubsidie.

Het is een vergoeding vanuit de overheid om duurzame energie te stimuleren en de meerprijs ten opzichte van grijze stroom te vergoeden. In Nederland kunnen de duurzame energie vormen op deze manier direct concurreren met de traditionele energiebronnen die geen gebruik kunnen maken van de SDE+, maar wel indirect op andere manieren worden gesubsidieerd.

De RVO gaf in 2021 eenmalig de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor jouw potentiele zonne-energieproject. De volgende mogelijkheid om SDE++ subsidie aan te vragen is in juni 2022.

Drone-beelden-zonnedak-Intrapec-gefinancierd-via-ZonnepanelenDelen.png