Financier portfolio van zonne-energieprojecten tegen een vaste rente

Binnen 1 minuut geregeld

ZPD PRO, een obligatielening die als overbruggingskrediet gebruikt kan worden voor de ontwikkeling van zonne-energie portefeuilles of grotere projecten met een vaste rente van 3-4%, een korte looptijd van 2-5 jaar en een bullet-aflossing aan het einde. ZPD PRO is beschikbaar vanaf €500.000.

Bijvoorbeeld ter voorfinanciering van aanloopkosten zoals het tijdig vastleggen van de netaansluiting, aankopen van de grond of reserveren van de panelen. Of een financiering waarmee een portefeuille van kleinere projecten wordt gerealiseerd, om deze vervolgens volledig te herfinancieren.

Meest gestelde vragen

Wat is het verschil tussen Zonnedelen en ZPD PRO?

De eigenschappen van de obligaties onder het label PRO zijn anders. De obligaties kennen kortere looptijden en een vaste rente.

Is het ook mogelijk om de lening lineair af te lossen in plaats van ineens aan het einde (bullet)?

Ja. We gaan graag met je in gesprek om tot de beste structuur te komen.

Hoe zorgen we voor voldoende investeerders in het project?

We zijn trots op onze 100% score. Alle projecten op ons platform zijn succesvol gefinancierd. Wij zijn ervaren in het vinden van investeerders in duurzame energieprojecten. We hebben reeds ruim 25 miljoen euro aan directe investeringen aangetrokken van particulieren. Wij hebben een groot direct bereik om jouw obligatielening onder de aandacht te brengen bij deze doelgroep. Daarnaast weten we de juiste marketingkanalen in te zetten mocht er meer nodig zijn.

Aan welke voorwaarden moet een project voldoen om financiering aan te trekken via ZPD PRO?

De financiering dient bestemt te zijn voor een portfolio van verschillende zonne-energieprojecten. Tevens dient er een duidelijk businessplan te zijn, inclusief een business case. Het minimum op te halen bedrag is €500.000 en de looptijd van de lening is 24-180 maanden (2 – 15 jaar).

Welke kosten brengt ZonnepanelenDelen in rekening?

ZonnepanelenDelen brengt een eenmalige vergoeding in rekening voor de transactie en een jaarlijkse vergoeding voor het leveren van een aantal diensten, zoals het organiseren van de rentebetaling. De transactiekosten bedragen zo’n 3% afhankelijk van het te financieren volume. De servicekosten zijn afhankelijk van het volume en de looptijd van de lening.

Welk risico loop ik als het doelbedrag niet gehaald wordt?

Als het doelbedrag niet wordt gehaald, dient een onkostenvergoeding betaald te worden van eenmalig 0,75% van het doelbedrag.

Wij financieren zonne-energie

Trek kapitaal aan tegen een vaste aantrekkelijke rente

Via ZonnepanelenDelen haal je (een deel van) de benodigde financiering op voor de portfolio aan zonne-energieprojecten. Dat kan via een junior of senior obligatielening, afhankelijk van de zekerheden en de businesscase. We lichten graag de mogelijkheden toe.

ZonnepanelenDelen is specialist in het financieren van zonne-energieprojecten. Sinds 2014 hebben we zakelijke zonne-energiesystemen verbonden aan 10.000 investeerders en daarnaast nog vele duizenden geïnteresseerden die ook willen investeren in zonne-energie.


Wij hebben een AFM-vergunning als beleggingsonderneming, en nemen het benodigde proces om investeerders te controleren om te voldoen aan de Wft en Wwft voor onze rekening. Een trustee om 1 aanspreekpunt te hebben voor de investeerders en een online beheersysteem voor de investeerders.

Dat doen we ook graag voor jou.

Voor meer informatie: email naar financiering@zonnepanelendelen.nl of bel op +31204357527.